ITS-Vision

WELKOM BIJ ITS-Vision Media Studio

Menu Icon
Blog

Leven met plat ontwerp: Microsoft vs Apple!

Ik vind de term “plat ontwerp” non-sense. Simpelweg omdat naar mijn mening alle ontwerpen zowel digitaal als op papier plat zijn. Maar goed, de term is nu eenmaal geïntroduceerd en wij zullen daarmee moeten leven.

Wie herinnert het zich niet, het jaar 2000. Waar alle websites en programma’s “plat” waren. Licht grijze knoppen op een donkergrijze achtergrond, die bestonden uit slechts een rechthoek. Gelukkig waren die tijden voorbij!

...helaas moet ik zeggen waren. De rechthoekige knoppen komen weer terug. Kijk alleen al naar iOS7 en Windows 8.

Eén van de eerste apparaten die de nieuwe “plat ontwerp” richtlijnen gebruikte was de niet-zo-populaire Microsoft Zune. De interface van deze MP3 speler was “plat”. Light typografieën, geen schaduwvorming, geen skeuomorphism (‘echt’ laten lijken van iconen), zwaar contrasterende kleuren en het liefst 3 hoofdkleuren als maximum. Al deze platte ontwerp onderdelen zijn gebaseerd op een aantal Zwitserse ontwerpprincipes genaamd Swiss Style.

In 2011 kwam Microsoft met haar “Metro” interface. De term Metro mag niet meer gevoerd worden door Microsoft vanwege een juridisch gevecht met het Duitse concern Metro Group AG. Vandaar dat het nu de...tromgeroffel: “Windows 8” -interface (teleurstelling) heet.

Ook Apple heeft met iOS7 haar ontwerp richtlijnen aangepast naar een plat ontwerp. Naar mijn mening komt dit niet ten goede aan iOS. Het haalt de “flair” en “swung” van iOS af.

Los van de interessante kwestie plat ontwerp, komt uit dit verhaal nog een punt van aandacht naar voren. Namelijk de kwestie Apple vs. Microsoft. In zijn biografie word omschreven dat Steve Jobs, voormalig CEO van Apple, Bill Gates “fantasieloos” noemde (p.215, Walter Isaacson, Spectrum). Daarnaast zei hij dat Bill Gates zich om die reden meer thuis voelde in Filantropie dan in technologie.

Datgene wat hij toen zei, zou zowel waar, als confronterend kunnen zijn voor de hemelende Steve Jobs. Nu Bill Gates niet meer bij Microsoft aan het roer staat en Steve Jobs niet meer CEO van Apple is, lijken de rollen namelijk omgedraaid.

Zoals gezegd kwam Microsoft in 2011 al met de, nu populaire, platte ontwerpstijl. Dit heeft Apple overgenomen en kunnen we spreken van een merkwaardige ommezwaai. Apple is misschien niet langer leidend in technologie en interfaceontwikkeling. Waar ze dat een tijd terug wel degelijk waren.

Velen waren het erover eens: Apple’s interface was revolutionair. Het skeuomorphisme straalde er vanaf en eindelijk waren we af van de vierkante knoppen met zwaar contrasterende kleuren, maar we gaan terug in de toekomst. Hoe vervelend het ook is en iedereen doet mee. We zullen er blijkbaar mee moeten leven. Of we willen of niet.


Reageren via TwitterHypotheken lastig? Helemaal niet!

Een nieuw product, ontworpen door ITS-Vision, vermarkt door ITS-Vision, gemaakt door ITS-Vision, geïnspireerd door velen. Als mediaontwikkelaar kun je je richten op een groot publiek waar een probleem zit. Maar je kunt je ook richten op het ontwikkelen van een kleinschalig product, waarbij je een groter probleem bij een kleinere doelgroep oplost.

Omdat wij problemen van kleine beroepsgroepen ook, en misschien nog wel nèt iets meer, belangrijk vinden, presenteren wij iHypotheek: Mobiele hypotheekberekening software. Met iHypotheek is het mogelijk een simpele, grafisch aantrekkelijke maar toch informatieve hypotheekberekening te maken, zodat klanten ook kunnen meekijken zònder dat een hypotheekadviseur zijn laptop mee hoeft te nemen.

Een een aantal features van iHypotheek: een annuïteit berekenen, maandoverzicht bekijken, via Airprint makkelijk een totaaloverzicht printen, Delen via Facebook, Twitter en WhatsApp en direct vanuit iHypotheek een totaaloverzicht e-mailen in PDF, Word of Excel formaat.

Vergist u zich niet, dit is niet zozeer een product uitsluitend voor hypotheekadviseurs. U kunt er zelf ook gebruik van maken. Het is zo makkelijk als 3 velden invullen!


Reageren via TwitterITS-Vision, zoals het hoort.

Eindelijk is het zo ver. De website van ITS-Vision is af.

Nou ja.... Af is natuurlijk nooit af, want iedere site en dus ook de onze blijft altijd in ontwikkeling. Het kan altijd anders.

Het is net als bij de schilder. Z’n eigen huis komt als laatste aan de beurt en zo gaat dat bij ons ook. Door al het werk wat we in de afgelopen periode hebben verzet mocht ons eigen visitekaartje ook wel eens wat opfrissing gebruiken. En eerlijk gezegd werd het ook wel tijd!

Onze nieuwe website is een feit.

Om ervoor te zorgen dat iedereen de site van ITS-Vision optimaal kan bezoeken hebben we onze site “responsive” gebouwd. Dit wil zeggen dat op elk apparaat de site een eigen ervaring heeft. Een kleine tip: Bekijk www.its-vision.nl eens op uw iPhone. Je zult dan een hele andere gebruikservaring krijgen dan wanneer je onze site gewoon in je browser bekijkt!

Wanneer je even tijd hebt kijk dan eens in ons Portfolio. Hier staan veel mooie projecten die wij in de afgelopen periode hebben uitgevoerd.

Uiteraard zijn wij ook benieuwd naar uw mening. Vergeet ons dus niet als je dat wilt een berichtje te sturen met al je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten.

Op dit blog zullen we ook regelmatig informatie plaatsen over allerlei zaken die betrekking hebben op ons werk, op ontwikkelingen in de (web)wereld op techniek en op alles wat een mens interesseert.


Reageren via Twitter
Communicatie

Wij houden van korte lijnen. Niet alleen met onze klanten, maar ook met ieder ander die we kunnen helpen. Twitter, bel of stuur een e-mailtje!

Contact
Contactinformatie

ITS-Vision is altijd geintresseerd in wat u te zeggen heeft. Vraag, opmerking, een gesprek of gewoon een gezellige babbel over onze diensten.
Adres gegevens:
ITS-Vision
Rembrandtlaan 17
6881CN Velp

Contact gegevens:
Telefoon: 085 40 12 786
E-mail: info@its-vision.nl

ITS-Vision | © 2007 - 2018 | KVK: 09154530 | E-mail: info@its-vision.nl